Skip to content

Naar het einde van Europa

Op vrijdagmorgen 19 juli vertrokken we, met een groep enthousiaste fotografen, vanaf Schiphol richting het hoge noorden. Via Oslo -> Bodo -> Kirkenes komen we ’s avonds op Vadsø aan. Op Vadsø staan de huurbussen op ons te wachten en rijden we nog een uurtje door naar ons hotel in Vardø.

Vardø ligt in het noord-oosten van Noorwegen aan de rand van Barentszzee. In deze periode is het 24 uur per dag licht. Het weer is, zeg maar vakantie weer. Beetje veel zon en blauwe lucht. Om toch zacht licht voor de landschappen te krijgen zijn we een aantal dagen ’s nachts gaan fotograferen. Een heel bijzondere belevenis om aan de rand van de Barentszzee te staan om 2 uur ’s nacht en volop mooi licht. We hebben een prachtige week gehad. Heel veel verschillende onderwerpen gefotografeerd: prachtige landschappen, middernachtzon, papegaaiduikers, drieteenmeeuwen, macro, structuren, panorama’s, waanzinnige rotsformaties met prachtige kleuren, etc., etc.

Bijna geen tijd voor beeldbesprekingen maar zoals altijd toch gedaan. Deze waren interactief, leerzaam en met een hoge diversiteit en kwaliteit aan fotowerk

Ook volgend jaar gaan we naar de Varanger. Interesse? neem contact op met Nordic Vision Fotoreizen

Back To Top