skip to Main Content
Spitsbergen

Spitsbergen

Het reizen naar Spitsbergen gaat anders dan dat wat je gewend bent. Je bent er redelijk snel maar na het uitstappen van het vliegtuig begint het avontuur met in de hoofdrol: de ijsbeer. Je kunt het leuk vinden of niet maar de ijsbeer regeert op Spitsbergen. Je kunt niet zomaar je eigen gang gaan maar we wilden eigenlijk alles op Spitsbergen: natuur (flora-fauna), cultuur, historie, geologie, avontuur, kamperen enz. enz.

Al onze wensen hebben we kunnen realiseren door het meedenken en de begeleiding van onze gids Ronald Visser van www.groendoen.nl. Ronald is ter plaatse heel bekend, heeft de benodigde wapens en vergunning en zelfs een ruime zodiac (Hannes) waarmee we dus veilig op pad konden gaan. Onze gids is een leuke verteller met veel kennis dus we hebben veel geleerd! Het voordeel van de periode augustus is dat het dan nog 24 uur per dag licht is. We troffen het met droog weer en gemiddeld ong.6 graden.

We hebben genoten van de vele gletsjers die Spitsbergen rijk is(1800 st.). We hadden spontane ontmoetingen met IJsberen (4), Walrussen, dwergvinvissen, een grote groep beluga’s vlakbij de boot, poolvos, rendieren. En dan de talloze grote burgemeesters, kleine jagers bij de tent en ook een koppel brandganzen met enkele nog pluizige jongen. We hebben de neus van het borstbeeld van Roald Amundsen in Ny-Alesund gepoetst en we zijn de 80º gepasseerd. Wat wil een mens nog meer?

Er moeten nog veel beelden worden uitgezocht maar hieronder een kleine indruk.

 

Back To Top