Skip to content

Lofoten 2019

Onze jaarlijkse Lofotenreis voor de fotoreisorganisatie Nordic Vision bestond dit jaar uit twee delen. Eerst een week een groep enthousiaste mensen begeleiden bij het fotograferen van het fantastische landschap en hopelijk het noorderlicht.

Het weer was op zijn minst wisselvallig. Voldoende variatie in ieder geval van veel wind in het begin tot veel sneeuw aan het eind en alles wat er tussen zit. Ook het noorderlicht is weer gelukt. In het begin van de week nog wat voorzichtig maar aan het einde werden we getrakteerd op een prachtige show. Buiten het noorderlicht hebben we ons vermaakt met spectaculaire landschappen en fantastische lichtomstandigheden. Donkere wolken, lichte sneeuw, in combinatie met azuurblauw zeewater hebben bij alle deelnemers mooie foto’s opgeleverd.

Details van stokvis, panorama’s, star-trails, etc. De beeldbesprekingen waren gezellig, interactief maar bovenal leerzaam. Ook was er tijd om de basis van het werken met Lightroom uit te leggen. Na een week zijn de cursisten weer naar Nederland teruggevlogen en zijn we, Mart en Jan, door de bergen naar afgelegen strandjes getrokken om daar ver van de bewoonde wereld en in alle rust te fotograferen.

Ook volgend jaar gaan we weer op zoek  naar het noorderlicht. Interesse? neem contact op met Nordic Vision Fotoreizen

De gallery hieronder geeft een kleine indruk van beide weken.

Back To Top