Skip to content

Lowland Photo Festival

Het is geweldig om uitgenodigd te worden voor zo’n groot festival met een line-up van fotografen waar je zelf zo een kaartje voor zou kopen. Met veel plezier, stress en trots hebben we toegewerkt naar een serie die zowel de schoonheid en diversiteit als de maatschappelijke functies en kwetsbaarheid van het strand moesten laten zien. Het strand als badplaats of kustbescherming of een strand als natuurgebied. Deze waarden leveren vaak botsingen op in de vorm van verstoring, afvalprobleem en biotoopverlies. Het was een enorme eer om dit op zo’n een mega groot scherm te laten zien voor maar liefst 600 man. Bovendien is het natuurlijk erg bijzonder om dit als vader en zoon te doen.

Het festival is groots opgezet, maar blijft beschikken over een bijzonder portie gezelligheid. Een aanrader voor iedereen die ook maar iets met fotografie heeft. We hebben ook mogen genieten van prachtige presentaties van onder andere Laurent Geslin, Jasper Doest, Kristel Schneider, Myriam Dupouy, Heike Odermatt, Richard Peters, Markus Varesvuo en nog vele anderen. Zie Lowland Photo Festival 2016

Om het feestje compleet te maken waren we beide ook nog succesvol in de bijbehorende fotowedstrijd Lowland Photo Contest. In de landschapscategorie gingen we met maar liefst 3 van de 5 prijzen aan de haal, met een mooie categoriewinnaar van een rolwolk op het strand van Callantsoog. De winnaars kun je bekijken in deze online brochure: Lowland winnaars 2016.

Back To Top