Skip to content

Test Canon EOS R6

Praktijktest Canon EOS R6

Voor CameraNU hebben we Canon EOS R6 in de praktijk getest en daar een review over geschreven.

Hoe is de Canon EOS R6 systeemcamera in de praktijk? In deze review test fotograaf Jan Smit de Canon R6 en maakt hij de vergelijking met de Canon EOS R systeemcamera. Hij benoemt daarnaast ook regelmatig de verschillen tussen de R6 en de Canon EOS 5D Mark IV spiegelreflexcamera.

Wat is mijn conclusie?

Ik heb helaas nog niet alle mogelijkheden van de camera uitgeprobeerd. Zo heb ik bijvoorbeeld helemaal niet naar het maken van video’s gekeken. Maar is dit een goede allround camera? Wat mij betreft wel. Als je alleen landschappen fotografeert, flink wilt croppen of echt grote afdrukken wil maken heb je waarschijnlijk liever de EOS R5. Maar de 20 megapixel sensor van de EOS R6 levert prachtige beelden met weinig ruis.

De IBIS werkt goed en niet alleen met de nieuwe RF-objectieven, maar ook met de oudere EF- en EF-S objectieven. Het autofocus-systeem is fantastisch en de tracking functie werkt echt heel goed. Dit is een enorme verbetering ten opzichte van de Canon EOS R. In de komende tijd ga ik zeker nog meer testen met de Canon EOS R6 systeemcamera!

Wil je alles weten over onze bevindingen met deze camera lees dan het gehele artikel op de website van CameraNu. Praktijktest Canon EOS R6

Jan en Mart Smit

Back To Top