skip to Main Content

Tijdens de workshops strandfotografie gaan we het fotogenieke landschap van het strand in beeld brengen. Een dynamischer omgeving is er nauwelijks te bedenken. Het licht wat elke 5 minuten anders is, de wind, de zon, eb, vloed, zee en duinen. Een fantastische omgeving voor de landschapsfotograaf.

Omdat het licht hier een heel belangrijke rol speelt is het praktische gedeelte van de workshop tijdens de zonsondergang. Als het licht en weer het toelaten fotograferen we tot na zonsondergang.

Tijdens de workshop behandelen we de technische en de artistieke kant van de landschapsfotografie. Zowel in theorie als praktijk.
Een belangrijk onderdeel is het gebruik van grijs- en/of grijsverloopfilters.

Voor wie:

In deze workshop gaan we uit van een redelijke kennis van de mogelijkheden van de digitale spiegelreflexcamera en/of systeemcamera. Je fotografeert op de diafragmavoorkeuze stand of manueel. Ook ben je in het bezit van een statief en een grijs- en grijsverloopfilter.

Cursusduur:

We starten ’s middags in onze eigen cursusruimte. Hier gaan we met behulp van een beamer presentatie uitleg geven over het fotograferen aan het strand en de daarbij toe te passen techniek en filters. Na het theoriegedeelte eten we wat en gaan we naar het strand. Dit doen we ruim voor zonsondergang om de verschillende technieken uit te proberen. Afhankelijk van het weer en het licht fotograferen we tot na de zonsondergang.

Prijs van de cursus:

95 euro. Inclusief maaltijd, koffie en/of thee.

Cursusplaats:

Theoriegedeelte in Lutjewinkel. Praktijkgedeelte aan het strand.

Maximum aantal deelnemers: 6

Inschrijven kan middels het sturen van een mailtje via het inschrijfformulier. Geef hierin uw naam, e-mailadres, telefoonnummer en vermeld de workshop waar het om gaat.Wij zullen uw inschrijvingen vervolgens bevestigen.

Datum:

Workshop 1: Zaterdag 4 juli 2020. Start theoriegedeelte 15:00 uur. Zon gaat onder omstreeks 22:00 uur.

Schrijf je in voor deze workshop
Back To Top