Ga naar hoofdinhoud

Algemene info:

Ooit waren er in het westen van de Zijperpolder veel bosrijke landgoederen van welgestelde Amsterdamse kooplieden. Toen die hun interesse verloren, verwilderde het gebied. Later, tijdens het graven van het Noordhollandsch Kanaal, werd het leeggekapt door kamperende gastarbeiders. Enkele stukjes bos bleven gespaard. Zo ook Het Wildrijk.

Het bos is klein, maar heel bijzonder. In het voorjaar is de bodem bedekt met een blauw tapijt van wilde boshyacinten, met hier en daar schakeringen van roze en wit, afgewisseld met het frisse groen van jonge varens.

Met een bijzonder soort gemaal een tonmolen – wordt het water op peil gehouden. Het bos wordt doorsneden door donkere slootjes met spiegelend zwart water. Daarmee is Het Wildrijk een van de allermooiste bezittingen van Landschap Noord-Holland.
Cursusinformatie:

Voor wie:

In deze workshop gaan we uit van een redelijke kennis van de mogelijkheden van de digitale spiegelreflexcamera. De nadruk ligt op macro- dichtbijfotografie. Onderwerpen zullen vooral de wilde hyacinten en andere bloemen zijn.

Prijs van de cursus:

65 euro.

Cursusduur:

We starten ‘s morgen om 8.30 uur bij de ingang van het Wildrijk. Na ontvangst, koffie en/of thee gaan we aan de slag. De verwachting is dat de workshop om 13.00 uur is afgelopen. Als u nog voldoende energie over heeft kunt u op eigen gelegenheid verder in het gebied fotograferen.

Wij zorgen gedurende deze dag voor koffie en/of thee en wat lekkers. Neem zelf even een broodje mee voor de lunch.

Inschrijven kan middels het sturen van een mailtje via het contactformulier. Geef hierin uw naam, e-mailadres, telefoonnummer en vermeld de workshop waar het om gaat. Wij zullen uw inschrijvingen vervolgens bevestigen.

Datum:

Op aanvraag

Vraag informatie aan
Back To Top