Skip to content

Deze cursus is een vervolg op de workshop “Digitale fotografie”. De doelgroep is de fotograaf die zich meer wil verdiepen in de natuur- en buitenfotografie en de camera (nog) beter wil leren beheersen. In de vervolgcursus gaan we uit van een redelijke kennis van de mogelijkheden van de digitale spiegelreflexcamera. Compositie loopt als een rode draad door de cursus. Verschillende onderwerpen zullen de revu passeren als apparatuur, accessoires, macro, landschappen, abstract, etc.

Een belangrijk onderdeel is het bekijken en bespreken van foto’s. We zoeken een antwoord op de vraag “waarom spreekt de ene foto je meer aan als een andere”. Hierdoor ontwikkelen we onze “kijkvaardigheden”. De cursus kent 3 theorieavonden en 2 praktijkdagen.

Theorieavond 1

De eerste avond is vooral een voorbereiding op de eerste praktijkdag. We bespreken de apparatuur die we gaan gebruiken, de camera-instellingen en compositiemogelijkheden. Ook bespreken we twee beelden die iedere cursist op de eerste avond meeneemt.

Praktijkdag 1

Waar we gaan fotograferen spreken we gezamenlijk af. Wel is het de bedoeling om vroeg uit de veren te gaan om bijvoorbeeld de zonsopkomst te fotograferen. Na de zonsopkomst gaan we verder met landschap- en dichtbij fotografie.

Theorieavond 2

We bespreken de op de eerste praktijkdag gemaakte beelden. Ook kijken we naar het maken van abstracte beelden. Welke hulpmiddelen en technieken heb je hierbij nodig. We bereiden de tweede praktijkdag voor.

Praktijkdag 2

We gaan naar de kust. Daar kunnen we ons uitleven in landschaps- detail- en abstracte fotografie.

Theorieavond 3

We bespreken de op de tweede praktijkdag gemaakte beelden. Verder staat deze avond in het teken van het verwerken van je digitale beelden. Waar en hoe sla je de beelden op, het bewerken van de beelden en welke werkvolgorde kan je het beste gebruiken.

Cursusplaats:

Theoriegedeelte in Lutjewinkel. Praktijkgedeelte in een natuurgebied.

Cursusduur:

3 avonden van 19.30 uur – 21.30 uur. en 2 praktijkdagen.

Prijs van de cursus:

145 euro.

Data:

Binnenkort nieuwd data.

Schrijf je in voor deze workshop
Back To Top