IJsland

Ijsland

aurora

Aurora & Landscape Lofoten

Natuurfotografen Jan en Mart Smit hebben al veel gebieden in Scandinavië bezocht. IJsland ontbrak nog in het archief en was al jaren een wens. IJsland heeft spectaculaire landschappen en is uniek met vele bijzondere natuurverschijnselen. Een natuurfotograaf kan daar zijn hart ophalen. Door veel fotografen zijn daar de meest mooie reportages gemaakt. Een hele uitdaging dus om te proberen dit bijzondere land op hun eigen manier in beeld te brengen. Er ging een goede voorbereiding aan vooraf en het is Jan en Mart gelukt met hun brede interesse en kennis op vele gebieden, IJsland op een mooie manier te portretteren.

De reis werd gemaakt met een kampeerbus die in het noorden van Denemarken op de boot werd gezet. Het is dan nog ruim 50 uur varen naar IJsland met op de heenreis een stop van bijna drie dagen op de Faeröer eilanden. Leuk om in de gelegenheid te zijn deze eilanden te bezoeken en fijn om even van boord te gaan. Onderweg dik windkracht acht en huizehoge golven! Langs de kust is de kans op walvisachtigen steeds aanwezig. Met het blote oog waren al diverse keren bultruggen te zien maar in Dalvik werd een boottocht gemaakt. Een groep van 7 bultruggen en de dolfijnen hadden net speelkwartier en sprongen naast de boot hoog uit het water.
Om naar het zuiden te gaan werd een onverharde weg genomen, hier mag je alleen rijden met een 4wd. Links en rechts grote gletsjers en in het midden een camping met warmwaterbron, uit álle kranen komt warm water!
Een wandeltocht met volle bepakking (tent, slaapzakken, fotospullen enz.) werd gemaakt bij Landmannalaugar. Een niet gemakkelijk begaanbaar gebied maar een spectaculair landschap!
In het zuiden wordt natuurlijk het zwarte strand van Vik en het ijsmeer bezocht. Het ijsmeer ziet er elk moment anders uit. Het ijs wat van de gletsjer breekt drijft in het meer tot het klein genoeg is om onder de brug naar zee te drijven.

Kortom: Op IJsland kom je steeds tijd tekort want alles is de moeite waard!

Zie voor meer beelden van IJsland ons portfolio.

Deze lezing is avondvulllend.


Partners

 logo nordic vision fotoreizen
cameraland
 
 
LNH Logo vierkant zonder jubileum nieuw

Log in

create an account