rondaneheader

Colours of Rondane

In Rondane, het oudste nationale park van Noorwegen, vinden we door de ruige natuur grillig gevormde berkenbossen die in deze periode naar vuurrood en goudgeel verkleuren. Deze kleuren weerspiegelen in de her en der in het gebied voorkomende verstilde bergmeertjes. Ook de toendra doet mee aan deze explosie van kleuren. Mossen, korstmossen, planten, kruipwilg en dwergberk kleuren het gebied in vele tinten groen, geel, bruin en rood.  De herfst is ook de periode waarin de eerste sneeuw kan vallen. Vaak nog alleen als een laagje poeder op de bergen in de verte, waardoor het landschap nog mooier wordt.

Het gebied ligt bijna volledig boven de boomgrens. Vanwege het droge klimaat en de voedselarme bodem is het grootste deel van het park erg rotsachtig en bedekt door korstmossen. Het is een van de oostelijkste gebieden in Noorwegen waar nog wilde rendieren voorkomen. Ook brengen we een bezoek aan de naastgelegen hoogvlakten van de Dovrefjell, waar we met wat geluk muskusossen kunnen zien. Tijdens heldere nachten volgen we de aurora voorspellingen, omdat we kans maken op het zien van noorderlicht. Is het wel helder weer maar is er geen noorderlicht, dan kunnen we ons zeker vermaken met het creëren van zgn. sterrensporen.

Deze reis is vooral gericht op de natuur- en landschapsfotografie, maar macrofotografie komt ook zeker aan bod. De vele mossen en korstmossen lenen zich daar uitstekend voor. Zowel beginnende als gevorderde fotografen zijn van harte welkom deel te nemen aan deze reis. Belangrijk is dat je je fotografisch (verder) wilt ontwikkelen, ongeacht de camera die je gebruikt. Mart en Charles helpen je met de fotografische techniek, maar besteden vooral ook aandacht aan je fotografische blik, het leren kijken in het landschap. Rondane is de bakermat van onze ‘noordse visie’, hier zijn we gestart met onze eerste fotoreis.

Zie de website van Nordic Vision Fotoreizen voor een uitgebreide reisomschrijving.

 

Partners

 logo nordic vision fotoreizen
cameraland
 
 
LNH Logo vierkant zonder jubileum nieuw

Log in

create an account