bultrug

Bultruggen & Orca's

Vanwege de haringtrek naar de fjorden bij Andenes in Noord-Noorwegen komen er de laatste jaren steeds grote groepen bultruggen en orka’s aanschuiven bij dit feestmaal. Orka’s zijn de grootste dolfijnen en de meest populaire walvissen in de wereld. Naast de spectaculaire bultruggen en orka’s worden ook regelmatig de gewone vinvissen (van wel 25 meter lang!) gespot. Andenes ligt boven de Noorse poolcirkel op de zustereilanden van de Lofoten, genaamd Vesterålen. De Vesterålen bieden echter nog meer dan alleen de walvissen, maar in januari ligt wel de belangrijkste focus op deze dieren.

Het programma is eenvoudig. We doen er alles aan je de kans te geven de spectaculaire walvissen te ontmoeten en te leren ze te fotograferen. Kapitein Marten Bril, zelf wildlife fotograaf, positioneert de boot optimaal voor de fotografen. Dit gebeurt uiteraard wel met inachtneming van onze veiligheid en het welzijn van de dieren.
 Naast het bespreken van de beelden en tips over wat er voor nodig is om deze dieren het best te fotograferen, is er ook een lezing over het gedrag, communicatie en herkenning van walvissen.

Zie de website van Nordic Vision Fotoreizen voor een uitgebreide reisomschrijving.

 

Partners

 logo nordic vision fotoreizen
cameraland
 
 
LNH Logo vierkant zonder jubileum nieuw

Log in

create an account