JS MG 0319

Blog

Boekaankondiging: 'Aan Zee"Eindelijk is het zover... ons fotoproject over het Nederlandse strand krijgt een vervolg in de vorm van een boek. Het boek is nu nog in de voorverkoop (met 20% korting) te bestellen via: www.smitaanzee.nl. Op deze website vindt u meer informatie.

Lees meer

Mart wint Groene Camera

groenecamera

Afgelopen weekend was daar de pixperience. Een geweldig evenement vol met inspirerende sprekers/fotografen. Dit jaar voor het eerst werd de groene camera uitgereikt voor ‘beste natuurfotograaf van het jaar’, ‘beste natuurfoto van het jaar’ en ‘beste talent van het jaar’. Uniek aan deze fotowedstrijd is dat alle deelnemende foto’s van eigen bodem moeten komen. De beste natuurfotograaf wordt beoordeeld op een portfolio aan beelden die met een thema zijn gefotografeerd. Voor mij is dat de mooiste prijs, omdat dan een groter deel van je werk wordt beoordeeld.

Lees meer

Lowland Photo Festival

Het is geweldig om uitgenodigd te worden voor zo’n groot festival met een line-up van fotografen waar je zelf zo een kaartje voor zou kopen. Met veel plezier, stress en trots hebben we toegewerkt naar een serie die zowel de schoonheid en diversiteit als de maatschappelijke functies en kwetsbaarheid van het strand moesten laten zien. Het strand als badplaats of kustbescherming of een strand als natuurgebied. Deze waarden leveren vaak botsingen op in de vorm van verstoring, afvalprobleem en biotoopverlies. Het was een enorme eer om dit op zo'n een mega groot scherm te laten zien voor maar liefst 600 man. Bovendien is het natuurlijk erg bijzonder om dit als vader en zoon te doen.

Lees meer

Lofotenreis

Onze jaarlijkse Lofotenreis voor de fotoreisorganisatie Nordic Vision zit er weer op. Ook dit jaar hebben we weer een aantal avonden kunnen genieten van het prachtige noorderlicht! Buiten het noorderlicht hebben we ons vermaakt met de spectaculaire landschappen en fantastische, steeds veranderende lichtomstandigheden. Donkere wolken, lichte sneeuw in combinatie met azuurblauw zeewater hebben bij alle deelnemers mooie foto’s opgeleverd.

 

Lees meer

Mart wint !

De Marius van der Sandt Stichting (opgericht ter nagedachtenenis aan een talentvolle jonge fotograaf die op twintigjarige leeftijd door een tragisch ongeval om het leven kwam) stelt ieder jaar drie beurzen ter beschikking aan jonge talentvolle fotografen. Met deze beurs op zak wordt je intensief begeleid door Nederlandse topfotografen als Jan Vermeer, Bas Meelker, Theo Bosboom, Joris van Alphen en Jasper Doest. Dit jaar is Mart één van de talenten die van deze beurs gebruik mag maken! Zijn serie van kustbeelden (zie portfolio) is door de begeleidende fotografen gekozen samen met de series van Judith Noorlandt en Jacob Kaptein. Deze unieke kans wordt uiteraard met beide handen aangepakt en er wordt met veel enthousiasme vooruitgekeken om het komende jaar te gaan werken aan een project onder begeleiding van bovenstaande fotografen. We houden jullie op de hoogte!

Lees meer

Strandvondsten

Aan wind geen gebrek de laatste tijd. Dat betekent voor ons dat we vaak te vinden zijn aan het strand. Op het moment zelf zorgt dat voor mooie dynamische taferelen. Het losse zand laat zich vormen door de wind. We zijn daarvoor speciaal naar De Hors gegaan op Texel. Een uniek gebied waar de wind vrij spel heeft en daardoor kun je daar het hele proces van duinvorming vinden. Vaak na zo'n stormachtige periode is het nog steeds genieten aan het strand. Alles wat door stroming in de zee is losgeslagen spoelt dan weer aan. Code: van alles aan het strand! Niet alleen interessant voor de fotograaf, maar ook waardevol voor de vogels! Hierbij wat foto's van de afgelopen tijd.

Lees meer

Texel

Half oktober waren wij weer op Texel. Elk jaar organiseren wij één of twee workshops naar dit mooie en goed bereikbare eiland.Tijdens het verzorgen van deze workshops zijn we in dienst van de cursisten en nemen zelf nauwelijks foto's. Om ook zelf het "waddengevoel" weer eens te krijgen gaan we af en toe zelf een weekendje fotograferen. Deze keer met twee bevriende fotografen uit het Brabantse land. Wat hebben we weer genoten. De bekende gebieden bezocht om zonsopkomst en -ondergang te fotograferen. De dynamiek van de duinvorming vast proberen te leggen, etc. etc. Een weekend is eigenlijk veel te kort. Ook zin om eens op Texel te fotograferen? Wij verzorgen ook in 2017 weer een workshop op dit prachtige eiland. Vraag eventueel via het contactformulier om informatie.

Lees meer

High key Curlew

wulpklHigh Key Curlew Last week Cameraland.nl was so kind to lend me a Canon 800 5.6. I played with this lens in a hide from Landschap Noord-Holland. Besides this Curlew there where many birds in front of the hide. This picture shows a kind of high key Curlew. Afgelopen week van Cameraland de gelegenheid gekregen om met een Canon 800 5.6 te "spelen". Altijd lastig om dan even een onderwerp te vinden. Voor de nieuwe schuilhut van Landschap Noord-Holland bleek dat niet een groot probleem. Vogels genoeg. De foto toont een high key Wulp Foto is genomen door Jan met een Canon 1DX en een Canon 800/5.6

Northern Lights

De laatste week van afgelopen februari mochten we weer een groep fotografen begeleiden voor het, op het noorden gespecialiseerde, reisburo Nordic Vision. Al tijdens de tweede avond zagen we "het noorderlicht" in de voor ons bekende groene kleur. De avond voordat we weer naar Nederland vertrokken was een bijzondere. Veel noorderlicht en niet alleen in het groen maar ook in het rood. Het was een fantastisch schouwspel. Zie de beelden in ons portfolio van de Lofoten. Portfolio Lofoten.

Partners

 logo nordic vision fotoreizen
cameraland
 
 
LNH Logo vierkant zonder jubileum nieuw

Designed by We Will Webdesign

Log in

create an account